Ons regelboekje
Geen spel zonder regels en voor zij die meteen de regels in willen duiken is ons regelboekje hier te vinden.
Voor de nieuwling
Als je nieuw bent in de LARP wereld is dit ‘spel’ waarschijnlijk compleet anders dan alle andere spellen die je ooit gespeeld hebt. Op veel punten is het niet eens een echt spel, want het mist veel van de elementen van spellen, zoals kaarten, dobbelstenen of een speelbord. Het houdt zich veel meer bezig met de verhalen die onderweg verteld worden dan met ‘winnen’. Het lijkt meer op het doen-alsof van je kindertijd dan op datgene waar de meeste mensen aan denken bij ‘spelletjes’. De regels die er zijn is om de spelwereld te kunnen faciliteren. Dit soort spel noemen we Mind’s Eye Theatre.
Het spelen van Mind’s Eye Theatre is als het spelen in een film. Jij en de anderen zijn de karakters, maar er is geen script. Er is een geraamte of setting dat de onderdelen van de wereld bepaald, maar jij en de anderen om je heen creëeren het verhaal terwijl jullie spelen. De ‘regisseurs’ van de film zijn de Storytellers. Zij creëeren het podium en de overige karakters waar je interactie mee hebt om het verhaal te maken.
De meeste scenes in Mind’s Eye Theatre worden uitgespeeld in ‘echte tijd’ – een uur in de verzonnen wereld duurt 60 minuten en het duurt ook 60 minuten in de echte wereld – en altijd in karakter. Spelers blijven continue in karakter tenzij er een regelkwestie is.
Bij Stad der Gewoven Duisternis betekend het dat je tijdens een avond, gezamenlijk met de andere spelers je verhaal speelt.
Voor gevorderde LARP’ers
Stad der Gewoven Duisternis is gebaseerd op het klassieke Mind’s Eye Theater regelsysteem. Het grootste verschil tussen SdgD en andere LARPs is dat wij geen gebruik maken van wapen props. Al onze uitdagingen worden via het rock-paper-scissors systeem beslecht. Hierdoor ligt de nadruk van deze LARP op sociaal spel en verbale vindingrijkheid.