De Spelwereld

Het rollenspel van Stad der Gewoven Duisternis speelt zich af in de gothic/punk wereld genaamd ‘The World of Darkness’. Deze wereld is ontworpen door White Wolf Game Studios. Deze wereld lijkt erg op die van ons, maar er zijn enkele verschillen. De sfeer is dreigender, duisterder en is te vergelijken met de sfeer in films als “The Crow”, “Batman”, “Wolf” en “Interview with the Vampire”. De steden zijn groot en broeierig. De kerk heeft meer invloed op de maatschappij dan wij gewend zijn. De straten worden bevolkt door bendes, zwervers en junks. Multinationals zijn met elkaar verwikkeld in een meedogenloze strijd om werelddominatie. Onzichtbare machten trekken aan de touwtjes van nietsvermoedende mensen.

In deze wereld bestaan bovennatuurlijke wezens: Vampieren, Weerwolven, Geesten, Magiërs en anderen. Ze leven tussen de mensen, hun ware aard verbergend. Vaak gebruiken zij hun krachten om mensen te leiden en te besturen. En al deze bovennatuurlijke wezens hebben hun eigen drijfveren, wetten en organisaties.

Vampire: the Maquerade is een hoog politiek, weinig actie spel, zeker in een Live Action omgeving. Alle personages zijn uit op het vergaren van macht en het vervullen van hun ambities. In een wereld vol vijanden biedt macht de beste buffer om te overleven. Politiek intriges zijn aan de orde van de nacht. Pas goed op wie je als companen kiest, want voor je het weet staat de spreekwordelijke dolk in je rug geplant…

Vampire: the Masquerade

Het spelsysteem van de Stad der Gewoven Duisternis is gebaseerd op ‘Vampire: the Masquerade’ van White Wolf. Bij ons speel je een vampier, een ondood monster met een onmenselijk bestaan, zoals ze zichzelf noemen, een ‘Kindred’.
Je bent niet altijd vampier geweest. Je bent gewoon als mens geboren en hebt een leven gehad… tot het moment dat jouw ‘Sire’ je, met of tegen jouw wil, veranderde. De lichamelijke aspecten daargelaten ben je nog altijd dezelfde persoon die je altijd was. En die moraliteit…die menselijkheid probeer je vast te houden, terwijl andere, nieuwe instincten – zoals het beest in jezelf – je soms drijven tot gruwelijke daden. Erkenning van deze duistere verlangens is noodzakelijk om te voorkomen dat je uiteindelijk totaal door deze roofdier-instincten wordt overgenomen.

Naast het bewaren van dit uiterst kwetsbare psychologische evenwicht moet je zien te overleven in een vijandige wereld. Je moet constant op de hoede zijn voor vampierjagers, andere bovennatuurlijke wezens en op de eerste plaats, je soortgenoten!

Kindred hebben namelijk hun eigen samenleving en wetten waaraan zij zich moeten houden. Eén van die wetten is ‘de Maskerade’. Deze houdt in dat er nooit een sterveling achter het bestaan van de Kindred mag komen. Overtreding wordt extreem zwaar – meestal met de dood – bestraft door de machtige Ouderen die zorgen voor de handhaving van de wetten.